Już 8 kwietnia o godz. 19:00 Dantejskie Sceny na Postępu 5!
Odpal komputer lub telefon i wsłuchaj się w opowieści prosto z Włoch! Ananas na pizzy, śmietanka w carbonarze, amaretto w tiramisu, bruszczetty i gnioczczi oraz pozostałe kręgi polsko-włoskich piekieł.
Powalczą z nimi właśnie oni – Kuchnia Dantego, czyli Alfredo i Leonardo, trenerzy kuchni włoskiej w Instytucie Sztuki Kulinarnej.
Chłopaki przy akompaniamencie pizzy z restauracji Tutti Colori na Postępu 5 opowiedzą o punktach wspólnych kuchni polskiej oraz włoskiej, obalą mity odnośnie ich rodzimych dań, podzielą się wieloma ciekawymi anegdotami. A to wszystko bez wychodzenia z domu, na ekranie Twojego laptopa czy smartfona. Alfredo – restaurator, właściciel Culiinaria Italiana, doktor historii Europy, autor felietonów i przepisów kulinarnych, Leonardo – doktor polonistyki, wykładowca.
Razem – autorzy książki “Kuchnia Dantego” oraz trenerzy kuchni włoskiej w Instytucie Sztuki Kulinarnej. W związku z tym, że gotowanie to ich pasja, wpadli na pomysł nowego rytuału dla rodzimej kultury i kuchni i nazwali go Kuchnią Dantego. Co robią w ramach projektu? Dowiecie się tego już w czwartek 8 kwietnia!